Artificiële intelligentie tegen cyberaanvallen

Onderzoekers aan MIT in de afdeling computerwetenschappen en artificiële intelligentie zijn volop bezig met het ontwikkelen van een middel tegen cyberaanvallen. Online veiligheid en bescherming van onze privacy is een zeer actueel topic en deze ontwikkeling zou hier wel eens een oplossing voor kunnen bieden. Indien we, zoals in de film, nog afhankelijker zullen worden van AI en technologie wordt dit steeds belangrijker.
Men vertrekt vanuit een basisprogramma dat onregelmatigheden ontdekt en deze voorlegt aan een persoon. Deze persoon selecteert de werkelijke cyberaanvallen. Met deze feedback zal het programma zichzelf blijven corrigeren tot het uiteindelijk tot 86% van de cyberaanvallen kan aanduiden met een kleine foutenmarge van 5.
Technologie gebruiken om beperkingen in de technologie te ontdekken, het lijkt een logische evolutie. Momenteel is het echter nog niet mogelijk om dit zonder menselijke input te verwezenlijken. MIT geeft zelf aan dat de grootste verwezenlijking van hun onderzoek is dat analisten nu veel meer kunnen bekijken dan vroeger, ze moeten zelf niet meer handmatig op zoek naar naar onregelmatige activiteiten.
Science might one day provide an infallible security system. Until then, a combination of accuracy and efficiency remains the best anyone can hope for. And that, it turns out, means man and machine working together.
Bron: http://www.wired.com/2016/04/mits-teaching-ai-help-analysts-stop-cyberattacks/ 



5 opmerkingen:

  1. Bestaan hier nu al geen systeem voor om cyberaanvallen tegen te houden en waar de mens nog moet tussenkomen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dat het voor defensie toepassingen nog altijd belangrijk is dat er een menselijke tussenkomst is. Artificiële intelligentie staat al erg ver, maar een echt moreel besef zal een computer nooit hebben. AI om bugs te vinden, ben ik dan helemaal fan van! :D

    Dit is nu wel iets helemaal anders maar wapens met AI zou ik echt wel bezwaren mee hebben. De AI kan wel helpen met opsporen en tracen maar zeker niet autonoom een beslissing mogen nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij deze technologie wordt er dan ook een menselijke controle uitgevoerd waardoor het steeds specifieker is in de selectie van deze cyberaanvallen.

      Verwijderen
  3. Ben ik helemaal mee eens! Ik vind voor gevaarlijke dingen dat de mens toch nog altijd aanwezig moet zijn! Anders leggen we ons leven in handen van technologieën en is er sprake van technologisch determinisme in de extreme vorm.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De mens is in dit geval wel vooral een toetsing en een leermethode voor de AI. Het leert eruit en gaat dan steeds specifieker kunnen zoeken naar cyberaanvallen. Bij het aanpakken van de cyberaanvallen is de verantwoordelijkheid wel volledig bij de werknemers.

      Verwijderen